Det hela började med en modeblogg!

2017/09/12

Jag får ofta frågan om min bakgrund och hur det hela började, så idag tänkte jag dela med mig av min story. Från modeblogg till stylist och personal shopper.

Planer för makeupartist

Jag hade stort intresse för kläder och makeup i yngre år. Jag och mina kompisar brukade ofta leka modell, anordna modeshower och leka med smink. När jag gick ut gymnasiet så funderade jag på vad jag skulle göra. Jag hade tankar på att utbilda mig till hudterapeut och sedan gå en makeuputbildning. Problemet var att det var väldigt kostsamt så det lades på is. Istället hamnade jag på ett IT-företag och jobbade med administration och marknadsföring i många år.

Startade en modeblogg

Under tiden jag jobbade så startade jag en modeblogg, fokuset var accessoarer. Jag har alltid gillat det väldigt mycket, eftersom jag tycker det är kul att accessoarer kan ändra en look så enkelt. Efter ett tag tog jag också ett extrajobb som säljare av just smycken, scarfar och klockor. Ett par år senare startade jag även en egen webshop med accessoarer. Jag lärde mig så mycket! Både om egen företagande men också om inköp, import, fotografering, sociala medier och mycket annat.

Drömde att jag hjälpte människor att shoppa

En natt när jag låg och sov så drömde jag att jag hjälpte människor att shoppa. När jag vaknade så kändes det så rätt så jag började googla på utbildningar. Jag signade upp mig på en stylistutbildning i Sverige och gick sedan även en utbildning på distans ifrån USA. Det var så kul att plugga detta! Efter utbildningarna så började jag ta emot fysiska kunder för att erbjuda stil och färgrådgivning, garderobsrensning, personlig shopping och make. Mitt fokus har alltid varit att hjälpa ”vanliga” människor. Jag har inte haft intresse av att styla kändisar eller liknande.

Ville hjälpa många fler

När det gällde min modeblogg så hade jag börjat blogga om mycket mer än accessoarer. Det var stort fokus på styling (så klart!) Tack vare den fick jag förfrågningar från hela Sverige men jag fick tyvärr tacka nej till många eftersom det varken fanns tid eller var särskilt ekonomiskt hållbart för mig att ta mig överallt. Jag fick idén med byStylists när jag insåg att jag med en digital tjänst kunde hjälpa många fler. Jag saknade tekniska kunskapen för att ta tag i idén på riktigt, så det dröjde några år innan den kom igång. Idag känns det så rätt och jag är så glad att sajten har tagits emot så varmt! 🙂

 

Tack för att du läste!
/Anna Nilsson – Stylist

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *