Tips för att dölja magen

2017/06/13

Det finns ett problem som många av mina stylingkunder har gemensamt. De vill dölja magen! Det är absolut inget fel med att ha lite mage men det är alltså den kroppsdel som jag upplever att flest kvinnor önskar hjälp att dölja.

Rent generellt så är det alltid bra med mörka färger på överdel (eller klänning), eftersom ljuset inte reflekteras i det mörka så ser något som är mörkt; plattare, mindre och smalare ut. Ränder på längden är också bra eftersom ögat på oss går upp och ner när vi kollar på något sådant och det gör att det något ser längre och därmed smalare/mindre ut.

3 tips för att dölja magen

Jag tänkte ge ytterligare några tips genom att visa 3 klänningar. En modell med empireskärning, en med drapering och en med extra tyg. Självfallet passar dessa tips även för tunikor, toppar och andra överdelar.

Empireskärning

empireskarning

Empireskärning (söm under bysten) är ett bra sätt för att dölja magen, eftersom tyget faller från bysten och över magen. En del brukar fråga mig om man inte ser större eller till och med gravid ut då. Det har helt med kvalitén att göra brukar jag svara. Är det någon gång du ska köpa ett kvalitétsplagg så är det just de plagg som har tyg som faller över magen. Är det bra kvalité så blir det ett fint fall, det ”korvar sig” inte och det ”står” inte ut.

Drapering

drapering

All form av drapering kring magpartiet är bra ifall du vill dölja magen. Det finns många olika varianter både på klänningar och toppar som har den effekten. Jag hade en kund häromveckan som var väldigt nätt i sin kroppsform men hade en liten mage som hon ville dölja, det gör att klänningar med exempelvis empireskärningar inte är de mest smickrande. Bättre att hitta en snävare variant som har drapering i mittpartiet.

Extra tyg

extra tyg

Alla former av extra tyg som är kring magen, gör det lättare att dölja den. Det finns många modeller med extra tyg på rätt ställe. Det viktiga är att det inte är extra tyg precis överallt eller att plagget är väldigt stort på dig. För att få en fin siluett så behöver plagget ha former någonstans, annars är en risk att hela du ser större ut. Det handlar mycket om att skapa balans!

 

Det var lite tips för dig som vill dölja magen, jag hoppas att du uppskattade det!

Ha en fortsatt fin vecka!
/Anna Nilsson – Stylist

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *